Upriličen sastanak sa predstavnicima pokrajine Mugla i grada Bodruma

Upriličen sastanak sa predstavnicima pokrajine Mugla i grada Bodruma

"Odnosi između Crne Gore i Turske su na viskom nivou i očekujemo da će se zahvaljujući takvim odnosima realizovati  kvalitetna saradnja", poručeno je sa sastanka direktora JP "Morsko dobro" sa predstavnicima  delegacije iz Turske pokrajine Mugla i grada Bodruma na čelu sa guvernerom Bodruma Bilgehan Bayarom i predsjednikom Opštine  Bodrum Ahmet Arasom.

Predstavnici Delegacije su se na jučerašnjem sastanku  upoznali sa organizacijom i načinom rada, kao i funkcionisanjem  Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.
U razgovorima sa predstavnicima grada Bodruma akcenat je stavljen na modelima buduće saradnje i razmijeni iskustava.Gospodin Ahmet Aras, predsjednik Opštine Bodrum je izrazio oduševljenje kada je u pitanju ljepota crnogorske obale i istakao da Crna Gora i Turska imaju dosta sličnosti u oblasti turizma, kao sličan kulturološki mentalitet.
„Zahvaljujemo se puno na današnjem gostoprimstvu i na veliko zadovoljstvo smo se odazvali pozivu da posjetimo Crnu Goru. Ovo je moja prva posjeta i nadam se da ćemo kroz zajedničke interese i razmjenu informacija ostvariti saradnju na obostrano zadovoljstvo“, istakao je guverner Bodruma Bilgehan Bayar.
Direktor Javnog preduzeća Morsko dobro Mladen Mikijelj je istakao da je ovo samo početak pregovora i vjeruje da će u narednom periodu razgovarati o aktivnostima koje će doprinijeti odnosima između  država  i da će kroz zajedničke investicije poboljšati uslove života kako građana Crne Gore, tako i Turske.,,Zadovoljni smo što poslednjih nekoliko godina imamo veći broj investitora iz Turske koji su dali veliki doprinos i kvalitetnoj ekonomskoj aktivnosti  u zoni morskog dobra i očekujemo da će se u narednom periodu povećati investicije, a Javno preduzeće Morsko dobro će dati svoj doprinos da se to realizuje“, zaključio je direktor Mladen Mikijelj.
Visoke funkcionore grada Bodruma među kojima su i najugledniji turski privrednici, su pored direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore  Mladena Mikijelja, ugostili  rukovodilac Službe za opšte i pravne poslove Klaudija Pejović, rukovodilac Službe za uređenje i izgradnju Vukašin Mijatović  i predstavnik Službe za održivi razvoj i kontrolu Nemanja Malovrazić.