RADIONICE ZA ENDEMSKE VRSTE I PRIRODNO NASLEĐE I TAKMIČENJE U POSMATRANJU PTICA koje će biti organizovane u okviru “ePATH” projekta u period od 21.12.2021. – 23.12.2021. u posebnom rezervatu prirode “Tivatska solila”

RADIONICE ZA ENDEMSKE VRSTE I PRIRODNO NASLEĐE  I TAKMIČENJE U POSMATRANJU PTICA koje će biti organizovane u okviru “ePATH” projekta u period od 21.12.2021. – 23.12.2021. u posebnom rezervatu prirode “Tivatska solila”

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da prisustvujete Radionicama za endemske vrste i prirodno nasleđe i Takmičenju u posmatranju ptica koje Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore organizuje u sklopu projekta "Endemic pathway – Put endema" skraćeno „ePATH“, koji se realizuje u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020. Trodnevne radionice za endemske vrste i prirodno nasleđe i trodnevno takmičenje u posmatranju ptica će se održati u periodu od 21.12.2021. godine do 23.12.2021. godine, u posebnom rezervatu prirode “Tivatska solila” a sve u skladu sa agendom koju Vam dostavljamo u prilogu.

Takođe, u multimedijalnoj sali opštine Tivat, 22.12.2021. godine kao sastavni dio ovih događaja će se održati i sastanak projektnih partnera i relevantnih institucija iz Crne Gore na kojem će biti predstavljene projektne aktivnosti, a paralelno sa tim će se odvijati planirane radionice na “Tivatskim solilima”.
Radionice se organizuju u cilju predstavljanja endemskih i ugroženih vrsta ptica, insekata, biljaka i prirodnog nasleđa na inovativan i drugačiji način kroz zanimljive edukativne obilaske, edukativno-kreativne radionice, likovne radionice, sportsko-rekreativne radionice kao i kulturno-umjetnički program. Pored toga, takmičenje u posmatranju ptica uz korišćenje nove “ePATH” mobilne aplikacije će doprinijeti podizanju svijesti o značaju ptica i prirodnog nasleđa.
Zbog ograničenog broja u skladu sa trenutnim epidemiološkim mjerama, molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite najkasnije do ponedeljka, 20. decembra 2021. godine do 13:00h, na nekoj od sledećih e-mail adresa lokalnog organizacionog tima: marija.bajkovic@morskodobro.com ili milena.raicevic@morskodobro.com.Imajući u vidu trenutnu situaciju sa korona virusom (Covid 19) događaji će biti organizovani uz poštovanje svih epidemioloških mjera.