Prva zvanična posjeta Premijera Dritana Abazovića Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore

Prva zvanična posjeta Premijera Dritana Abazovića Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore


U zvaničnoj posjeti u prostorijma Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore boravio  je, na  zadovoljstvo  preduzeća,  Predsjednik  Vlade Crne  Gore  dr  Dritan  Abazović  sa saradnicima, gdje se sastao sa rukovodstvom Javnog preduzeća na čelu sa direktorom Mladenom Mikijeljom, Predsjednikom Upravnog odbora Blažom Rađenovićem kao i saradnicima preduzeća.

 Ovo je bila ujedno prva posjeta jednog Premijera Crne Gore ovom preduzeću od postojanja, pa do sada.
Predsjednik Vlade Crne Gore pohvalio je  izvanredan uspjeh Javnog preduzeća i ostvaren rekordan profit za tekuću godinu.Tim povodom razgovarali su o uspješno izvršenim, značajnim dosadašnjim projektima, kao i budućim konkretnim projektima poput izgradnje novog šetališta u Budvi.
Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Mladen Mikijelj insistirao je na jasnoj zainteresovanosti vraćanja objekata u državne resurse ko što su: Luka Budva i nekadašnje Jugoslovensko rječno brodarstvo.
,,Zona obalnog područja Crne Gore najveća je komparativna prednost naše države i svaka Vlada treba da ima u fokusu interesovanja za ovo državno preduzeće", naglasio je predsjednik Vlade. Predsjednik Vlade je istakao da je potrebno nastaviti ulagati napor u zaštiti prostora i promjene percepcije građana o ovom preduzeću.