Javnom preduzeću obezbijeđeno plovilo od 170 000 eura iz međunardonih fondova

Javnom preduzeću obezbijeđeno plovilo od 170 000 eura iz međunardonih fondova

Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, kao krajnjem korisniku GEF-ovog projekta “Promovisanje upravljanja zaštićenim područjima kroz integrisanu zaštitu morskih i priobalnih ekosistema u obalnom području Crne Gore”, juče je uručeno plovilo za potrebe vršenja kontrole u morskim zaštićenim područjima. Ovaj projekat u Crnoj Gori realizuje Program Ujedinjenih Nacija za životnu sredinu (UNEP) i Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.  

Predmetno plovilo je u prisustvu proizvođača “Ris Marine” d.o.o. iz Hrvatske, predstavnika UNEP-a, UNDP-a, Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, spušteno u more, pregledano i održana je probna vožnja.

U pitanju je profesionalno plovilo, koje će svojim performansama pomoći i olakšati kontrolu zaštićenih područja sa morske strane. U pravcu što boljeg rukovanja ovim plovilom, i postizanja što boljih rezultata, Javno preduzeće je organizovalo i dodatne obuke i edukacije za svoje zaposlene, kako bi, svi zajendo, na najbolji način odgovorili zadatku.