Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore posjetio predstavnik delegacije Ekonomske komisije Ujedinjenih Nacija za Evropu (UNECE)

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore posjetio predstavnik delegacije Ekonomske komisije Ujedinjenih Nacija za Evropu (UNECE)

U okviru službene posjete Crnoj Gori, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore posjetio je predstavnik delegacije Ekonomske komisije Ujedinjenih Nacija za Evropu (UNECE), gospodin Nicholas Bonvoisin -  šef sektora u Odsjeku za životnu sredinu.

Cilj posjete je bio pregled trenutnog stanja i napretka u oblasti razvoja turizma i zaštite životne sredine a za potrebe pripreme Trećeg pregleda uticaja na životnu sredinu Crne Gore u okviru Poglavlja 11: Turizam i životna sredina.

Tom prilikom predstavnici Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore predstavili su glavne aktivnosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine, sprovedene u proteklih nekoliko godina. Poseban akcenat je dat na upravljanje zaštićenim područjima u zoni morskog dobra, sa osvrtom na morska zaštićena područja Parkove prirode “Platamuni”, “Katič” i  “Stari Ulcinj” kao i planovima za njihov razvoj i adekvatnu zaštitu. Takođe, predočeni su glavni pritisci i uticaji na crnogorsku obalu kao i na zaštićena područja u zoni morskog dobra. Tokom sastanka istaknuto je da će Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore nastaviti da se brine o zaštiti životne sredine a sve u cilju očuvanja, unaprijeđivanja i održivog korišćenja prirodnih resursa crnogorske obale.